Lazzo Webdevelopment

Case study

De uitdaging

ComicHouse vertegenwoordigt een grote groep auteurs op het gebied van illustratie en animatie. Op haar website is van elke auteur een portfolio te vinden, met een biografie en een overzicht van recent werk. ComicHouse zocht naar een oplossing om deze portfolio's door de auteurs zelf te laten beheren, op een eenvoudige, leuke en veilige manier.

De oplossing

In samenwerking met ComicHouse heeft Lazzo een volledig op maat gemaakte applicatie gecreƫerd die de bij ComicHouse aangesloten auteurs in staat stelt zeer eenvoudig hun eigen portfolio te onderhouden.

Enkele bijzonderheden van het systeem:

Technische details

Het hart van het systeem wordt gevormd door het veel geprezen Zend framework. Dit framework levert ons MVC mogenlijkheden, AJAX ondersteuning met behulp van JSON voor de userinterface, localization voor de ondersteuning van de vier gebruikte talen, authentication ondersteuning voor het beheer van de auteurs en een database abstractielaag.

Aan de interface kant heeft Lazzo gebruik gemaakt van Prototype.js, een zeer divers en flexibel "Web 2.0" Javascript framework, in combinatie met Scriptaculous, een open-source component voor visuele effecten.

Handleiding

ComicHouse heeft voor haar auteurs een uitgebreide handleiding gemaakt in de vorm van enkele screencasts. Deze belichten de belangrijkste functies van het systeem. Omdat deze screencasts een goed beeld geven van het eindresultaat van het project, vinden we het leuk deze hier te publiceren.

Kies een van de onderdelen: